Cuketové chlupaté knedlíky recept.
**Ingredience:**
- 500 g cukety
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- Sůl
- Petrželka nebo pažitka pro ozdobu
- 100 g strouhanky (na obalení)
- Olej pro smažení
**Recept:**
1. Cuketu omyjte, nastrouhejte na jemném struhadle a posolte. Nechte chvíli odstát, aby cuketa pustila vodu.
2. Poté cuketu důkladně vymačkejte, aby jste se zbavili co nejvíce vody.
3. V míse smíchejte nastrouhanou cuketu, hladkou mouku, vejce, 2 lžíce oleje a přidáte trochu soli. Vypracujte těsto, které by mělo mít konzistenci husté kaše. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte trochu mouky.
4. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Z těsta pomocí dvou lžíc tvarujte knedlíčky a opatrně je vkládejte do vroucí vody.
5. Knedlíčky vařte asi 5 minut od chvíle, kdy vyplavou na povrch. Poté je vyjměte šumákem a nechte okapat.
6. V míse si připravte strouhanku. Okapané knedlíčky obalte ve strouhance.
7. Na pánvi rozpalte dostatek oleje a smažte knedlíčky dozlatova.
8. Hotové knedlíčky podávejte posypané nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
**Tipy:**
- Pro extra křupavost můžete do strouhanky přidat trochu parmazánu.
- Cuketu můžete obohatit o česnek nebo jiné bylinky podle chuti.
- Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do těsta trochu chilli papričky.
- Jako doprovod se skvěle hodí jogurtový nebo bylinkový dip.
- Experimentujte s přidáním jiných druhů zeleniny, jako je například mrkev nebo cukrový hrášek, pro zpestření chuti a textury knedlíčků.