Cuketová polévka s pórkem a špenátem recept


Cuketová polévka s pórkem a špenátem recept.

Ingredience potřebné na přípravu cuketové polévky s pórkem a špenátem zahrnují cuketu, pórek, špenát, cibuli, česnek, zeleninový vývar, olivový olej, sůl a pepř.

Recept na přípravu této polévky začíná tím, že si připravíte všechny ingredience. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte. Pórek očistěte a nakrájejte na tenké kolečka. Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky. Špenát opláchněte a pokud je třeba, odstraňte tvrdé stonky.

Na středně velkém hrnci zahřejte olivový olej a přidejte cibuli s česnekem. Osmažte dozlatova. Přidejte pórek a cuketu a smažte dalších pár minut, dokud zelenina lehce nezměkne.

Poté zeleninu zalijte zeleninovým vývarem. Nechte vařit na mírném ohni, dokud není veškerá zelenina měkká, což by mělo trvat přibližně 15 až 20 minut. Přidejte nakrájený špenát a vařte dalších pár minut, aby špenát zavadl a změkl.

Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka. Ochuťte solí a pepřem podle vaší chuti. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vývaru nebo vody k dosažení požadované konzistence.

Tipy pro dokonalou cuketovou polévku:
1. Pro intenzivnější chuť můžete přidat bylinky jako je bazalka nebo tymián.
2. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidat do polévky trochu chilli papričky nebo cayenského pepře.
3. Polévku můžete podávat s kousky opečeného chleba nebo posypanou parmezánem pro bohatší chuťový zážitek.
4. Přidáním smetany nebo kokosového mléka získáte krémovější konzistenci.
5. Polévka je ideální pro přípravu dopředu, chutná ještě lépe druhý den po uvaření.

Doufám, že se vám recept bude líbit a polévka vám přinese spoustu radosti a teplých chvil.