Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem recept


Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem recept.

Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem je skvělým receptem, který může být lehkým obědem nebo večeří. Sledujte tento jednoduchý postup a užijte si lahodný pokrm.

**Ingredience**
- 500 g krůtího masa (nejlépe prsní filé)
- 1 velká cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření (12% nebo více)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo oregana
- Čerstvá petrželka pro ozdobení

**Postup**
1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobno. Cuketu omyjte a nakrájejte na menší kousky nebo plátky, podle preferencí.
2. Krůtí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
3. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezezlátne, poté přidejte česnek a restujte další 1 minutu.
4. Přidejte krůtí maso na pánví a restujte, dokud maso nebude ze všech stran opečené.
5. Přidejte cuketu a sušené bylinky. Promíchejte a restujte vše společně asi 5 minut.
6. Zalijte smetanou, promíchejte a nechte na mírném ohni vařit dalších 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Chuť upravte solí a pepřem.
7. Na závěr posypte čerstvou petrželkou.

**Tipy**
- Pokud preferujete hustší omáčku, můžete přidat 1-2 lžíce hladké mouky. Mouku rozpusťte v malém množství vody a vmíchejte do omáčky před posledními 5 minutami vaření.
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat i trochu bílého vína při restování krůtího masa.
- Tento pokrm se výborně hodí k rýži, těstovinám nebo jen tak k bagetě.
- Nebojte se experimentovat s různými druhy bylinek, aby jste zjistili, jaká kombinace chutí vyhovuje vám nejvíce.

Užijte si tuto jednoduchou, ale chutnou cuketovou omáčku se smetanou a krůtím masem!