Cuketová nádivka s uzeným masem recept.
- Ingredience
- 1 středně velká cuketa
- 200 g uzeného masa (například šunka nebo klobása)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g tvrdého sýra (např. eidam, gouda)
- 2 vejce
- 50 ml smetany na vaření
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička sušeného oregana nebo majoránky
- Olej na smažení
- Recept
1. Cuketu omyjte, podélně rozkrojte a lžící vydlabejte střed tak, aby vznikly "loďky". Střed cukety nasekejte na malé kousky.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky.
3. Na pánvi na troše oleje zpěňte cibuli, přidejte česnek, nakrájené maso a střed cukety. Osmažte dozlatova.
4. Směs ochutnejte solí, pepřem a přidejte sušené oregano nebo majoránku. Smažte ještě minutu, poté odstavte z ohně.
5. Vejce rozšlehejte se smetanou, přidejte nastrouhaný sýr a smíchejte s osmaženou směsí.
6. Předehřejte troubu na 180°C.
7. Cuketové loďky naplňte směsí, položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut nebo dokud nejsou cukety měkké a náplň zlatavá.
8. Hotovou cuketovou nádivku podávejte horkou jako hlavní chod či přílohu.
- Tipy
- Pro pikantnější variantu přidejte do směsi trochu mleté červené papriky nebo chilli.
- Pokud máte rádi zeleninu, do náplně můžete přidat i jiné druhy zeleniny, jako jsou rajčata, papriky nebo olivy.
- Tato nádivka je skvělá i jako studená svačina na druhý den.
- Zkuste experimentovat s různými druhy sýra pro rozmanitější chuť.