Cuketová bábovka s vanilkovým krémem recept


Cuketová bábovka s vanilkovým krémem recept.

Cuketová bábovka s vanilkovým krémem je lahodná a vláčná sladkost, která se stane oblíbeným kouskem na vašem stolu. Cuketa dodává bábovce nádhernou šťavnatost a vanilkový krém přidává na bohatosti chuti. Zde je postup, jak si takovou bábovku připravit.

**Ingredience**

Pro bábovku:
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička sody bikarbony
- Špetka soli
- 2 velká vejce
- 125 ml rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 g nastrouhané cukety (s kůží nebo bez, podle chuti)

Pro vanilkový krém:
- 500 ml mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku (nebo použijte 40 g kukuřičného škrobu a 1 lžičku vanilkového extraktu jako alternativu)
- 2-3 lžíce cukru (podle chuti)
- 250 g másla nebo tuku na šlehání

**Recept**

1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku tukem a vysypte ji moukou.
2. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a špetku soli.
3. V jiné míse rozšlehejte vejce s olejem a vanilkovým extraktem. Přidejte nastrouhanou cuketu a dobře promíchejte.
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 45-50 minut, nebo dokud špejle nevyjde čistá.
6. Nechte bábovku vychladnout před demoldováním.

**Vanilkový krém**

1. V menším hrnci přiveďte mléko k varu. Přidejte pudinkový prášek smíchaný s trochou mléka a cukr. Vařte podle návodu na obalu, dokud směs nezhoustne.
2. Krém nechte úplně vychladnout, občas promíchávejte, aby se na povrchu nevytvořila kůrka.
3. Měkké máslo vyšlehejte do pěny a postupně přidávejte vychladlý pudink, dokud směs není hladká a krémová.

**Tipy**
- Pokud máte rádi oříšky, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů pro extra křupavost.
- Pro intenzivnější vanilkovou chuť přidejte do těsta bábovky lžičku vanilkového extraktu.
- Bábovku můžete podávat s čerstvým ovocem nebo s trochou šlehačky pro lehkost.
- Pokud preferujete méně sladký krém, můžete snížit množství cukru nebo použít alternativní sladidlo.