Cuketa na orientální způsob recept


Cuketa na orientální způsob recept.

Ingredience:
- 1 velká cuketa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky chilli vloček (nebo podle chuti)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 plechovka cizrny (sceděná a opláchnutá)
- Čerstvá koriandr nebo petržel na ozdobu

Recept:
1. Cuketu omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kostičky.
2. Na velké pánvi nebo v hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a restujte, dokud nezměkne, asi 2 minuty.
3. Přidejte nasekaný česnek, kmín, koriandr, papriku a chilli vločky. Restujte další minutu, dokud nezačne směs vonět.
4. Přidejte nakrájenou cuketu, promíchejte a nechte směs vařit na středním ohni, dokud cuketa nezačne měknout, asi 5 minut.
5. Přidejte plechovku loupaných rajčat včetně šťávy a rajčatový protlak. Dobře promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a cuketa nebude měkká.
6. Nakonec přidejte sceděnou a opláchnutou cizrnu, ochutnejte a případně dochutějte solí a pepřem. Vařte dalších 5 minut, aby se cizrna prohřála.
7. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem nebo petrželí.

Tipy:
- Pro bohatší chuť můžete přidat trochu skořice nebo sladké papriky.
- Toto jídlo se skvěle hodí jako příloha k masu nebo rybě, ale může být podáváno i samostatně jako vegetariánský hlavní chod.
- Pokud máte rádi více omáčky, můžete přidat trochu vody nebo zeleninového vývaru.
- Pro extra křupavost můžete na závěr přidat opražené piniové oříšky nebo slunečnicová semínka.