Crumble s kaki recept.
**Crumble s kaki**
**Ingredience:**
- 4 zralé kaki (persimmony)
- 150g mouky
- 100g studeného másla
- 80g cukru
- Špetka skořice
- Lžíce medu (volitelně)
- Vanilkový cukr (volitelně)
**Recept:**
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Kaki omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Rozložte je rovnoměrně do zapékací mísy.
3. V malé misce smíchejte mouku, cukr a špetku skořice. Přidejte studené máslo nakrájené na malé kousky.
4. Prsty zapracujte máslo do moučné směsi, až vznikne drobenkovitá konzistence. Pokud chcete, přidejte lžíci medu nebo trochu vanilkového cukru pro dodání sladší chuti.
5. Drobenku rovnoměrně rozprostřete nad kousky kaki.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut nebo dokud vrch nezhnědne a ovoce nezačne bublat.
7. Podávejte teplé, ideálně s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.
**Tipy:**
- Pokud preferujete křupavější vrch, můžete přidat ovesné vločky nebo nasekané ořechy do směsi na drobenku.
- Crumble lze připravit i s jiným sezónním ovocem, jako jsou jablka, hrušky nebo směs lesního ovoce.
- Pro vegan verzi můžete použít rostlinné máslo a místo medu agáve sirup.
- Experimentujte s kořením; kromě skořice se hodí i muškátový oříšek nebo zázvor pro dodání dalších chutí.