Čokosová bábovka recept


Čokosová bábovka recept.

Pro přípravu čokosové bábovky budete potřebovat následující ingredience:

- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- kousky čokolády nebo čokoládové kapky pro zvýšení čokoládové chuti

Recept:

1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej a mléko a dále šlehejte.
3. V jiné misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
4. Suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do mokré směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Nakonec do těsta vmíchejte kousky čokolády nebo čokoládové kapky.
6. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte pečící papír, aby se bábovka nepřilepila.
7. Těsto nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Pečení ověřte špejlí nebo dřevěným špejlem – bábovka je hotová, pokud je špejle po vytažení suchá.
8. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalou čokosovou bábovku:

- Pro intenzivnější čokoládovou chuť můžete do těsta přidat lžíci instantní kávy rozpuštěné v trošce vody.
- Pokud máte rádi vláčnější bábovku, přidejte do těsta trochu jogurtu nebo zakysané smetany.
- Pro dekoraci a ještě lepší chuť můžete bábovku politá rozpuštěnou čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem.
- Nezapomeňte bábovku před servírováním nechat dostatečně vychladnout, aby se lépe krájela.