Čokoládový zázrak recept


Čokoládový zázrak recept.

**Ingredience**

- 200 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 70 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva

**Recept**

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Na vodní lázni pomalu rozpusťte čokoládu s máslem. Nechte mírně vychladnout.
3. Ve větší misce smíchejte cukr a vejce, dokud směs nepobělá a nezvětší svůj objem.
4. Do směsi postupně přidávejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a míchejte do hladka.
5. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně zamíchejte.
6. Nalijte těsto do vymazané a moukou vysypané formy.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Upečený zázrak by měl být vláčný uvnitř.
8. Nechejte vychladnout, před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čerstvým ovocem.

**Tipy**

- Při pečení kontrolujte zázrak, aby nebyl příliš suchý. Každá trouba peče trochu jinak, takže čas může být orientační.
- Pro ještě bohatší čokoládovou chuť můžete přidat do těsta hrst nasekaných ořechů nebo čokoládových kousků.
- K čokoládovému zázraku výborně pasuje vanilková zmrzlina nebo šlehačka.
- Pokud máte rádi intenzivnější čokoládovou chuť, použijte čokoládu s vyšším obsahem kakaa.
- Na závěr, nebojte se experimentovat s různými přídavky, jako jsou sušené ovoce, koření (např. skořice) nebo dokonce chilli pro pikantní twist.