Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou recept


Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou recept.

Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou je lahodný dezert plný bohaté čokoládové chuti.

**Ingredience**

- Pro košíčky:
- 200 g hořké čokolády
- 50 g másla
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 50 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva

- Pro čokoládovou omáčku:
- 100 g hořké čokolády
- 100 ml smetany na šlehání
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce cukru

**Recept**

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. Rozpusťte 200 g čokolády společně s 50 g másla ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Dejte stranou, aby se trochu ochladilo.
3. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, dokud směs nezhoustne a nezbělá.
4. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozpuštěnou čokoládovou směs. Dobře promíchejte.
5. Rozdělte těsto do silikonových formiček na košíčky nebo použijte muffinovou formu vyloženou papírovými košíčky.
6. Pečte 12-15 minut. Košíčky by měly být pevné na dotek, ale uvnitř stále trochu vlhké.
7. Nechte košíčky vychladnout před vyjmutím z formiček.

Pro čokoládovou omáčku:

1. Rozpusťte 100 g čokolády s 100 ml smetany, 1 lžící másla a 1 lžící cukru ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Směs důkladně promíchejte, dokud není hladká.
2. Nechte omáčku mírně vychladnout.

Podávejte čokoládové košíčky s teplou čokoládovou omáčkou polévané přes vrch.

**Tipy**

- Pro ještě intenzivnější čokoládovou chuť přidejte do těsta lžíci kakaa.
- Ozdobte své košíčky čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro krásný vizuální efekt a příjemný kontrast chutí.
- Můžete přidat také trochu vaší oblíbené likérové příchutě do čokoládové směsi pro dospělé verzi dezertu.