Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka recept


Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka recept.

Ingredience:
- 200g hladké mouky
- 200g cukru
- 200g másla
- 4 velká vejce
- 100g mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
- 100g kvalitní hořké čokolády
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě.
2. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, kakaem a špetkou soli.
3. V jiné míse utřete máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně vše promíchejte.
4. Přidejte směs s moukou do utřeného másla s cukrem a vejci. Dobře promíchejte.
5. Nakonec do těsta vmíchejte mleté ořechy a rozpuštěnou čokoládu. Těsto musí být hladké a rovnoměrně promíchané.
6. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Upečenost ověřte špejlí - musí být suchá.
8. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, pak ji vyklopte a nechte úplně vychladnout.
9. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Tipy:
- Pro extra vláčnost můžete přidat do těsta lžíci rumu nebo vanilkového extraktu.
- Pro více čokoládový zážitek přidejte do těsta hrst čokoládových kapek.
- Místo mletých ořechů můžete použít i jiné druhy oříšků podle chuti nebo je úplně vynechat, pokud má někdo alergii.
- Pokud máte rádi křupavou kůrku, posypte formu před vložením těsta namísto mouky hrubě nasekanými ořechy.