Čokoládovo-kávový dort recept


Čokoládovo-kávový dort recept.

Ingredience na čokoládovo-kávový dort zahrnují mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek, sodu, sůl, vejce, mléko, olej, vanilkový extrakt, silný kávový nápoj a čokoládu na polevu.

Pro přípravu těsta smíchejte suché ingredience mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek, sodu a sůl v jedné míse. Ve druhé míse smíchejte mokré ingredience vejce, mléko, olej, vanilkový extrakt a kávový nápoj. Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí do mokrých a míchejte do hladka. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius po dobu asi 30 minut. Po upečení nechte dort vychladnout.

Pro přípravu čokoládové polevy rozpusťte čokoládu s trochou másla a smíchejte do hladka. Polevu rovnoměrně rozetřete po vrchu a bocích vychladlého dortu.

Tipy pro dokonalý čokoládovo-kávový dort: Přidejte do těsta lžíci instantní kávy pro intenzivnější kávovou chuť. Pro bohatší čokoládovou chuť můžete do polevy přidat trochu smetany. Aby byl dort vláčnější, použijte místo části oleje neslazené jablčné pyré.