Čokoládové zákusky recept.
Ingredience pro čokoládové zákusky:
čokoláda tmavá 200 g
máslo 100 g
cukr krupice 150 g
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
prášek do pečiva 1/2 lžičky
vanilkový extrakt 1 lžička
sůl špetka
Recept na přípravu čokoládových zákusků:
Čokoládu společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Dáme pozor, aby se nám směs nepřipálila. Rozpuštěnou čokoládu necháme mírně vychladnout. Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme vanilkový extrakt a špetku soli. Do vyšlehaných vajec postupně za stálého míchání přiléváme vychladlou čokoládovou směs. Nakonec přisypeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a zamícháme do hladkého těsta.
Těsto rozdělíme do silikonových formiček na muffiny nebo do vymazané a moukou vysypané formy na brownies. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Pečení zkontrolujeme špejlí - zákusek by měl být vlhký, ale špejle by neměla být úplně mokrá.
Tipy pro dokonalé čokoládové zákusky:
1. Přidání špetky soli zvýrazní čokoládovou chuť.
2. Pro bohatší chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo sušeného ovoce.
3. Čokoládové zákusky jsou výborné s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
4. Pokud máte rádi intenzivnější čokoládovou chuť, použijte čokoládu s vyšším obsahem kakaa.
5. Pro jemnější strukturu zákusků můžete místo hladké mouky použít polohrubou.
Dobrou chuť!