Čokoládové tyčinky recept.
Ingredience pro čokoládové tyčinky jsou mouka, cukr, vejce, máslo, kakao, čokoláda na vaření a různé možné doplňky jako ořechy, sušené ovoce nebo kokos.
Recept začíná tím, že se smíchají suché ingredience, tedy mouka a kakao. V jiné míse se utře máslo s cukrem do pěny, přidá se vejce a pořádně se vše promíchá. Poté se postupně přidává směs mouky s kakaem a míchá se do hladka. Pokud chcete, můžete do těsta vmíchat nasekané ořechy nebo kousky čokolády.
Těsto se vylije do formy vyložené pečicím papírem a peče se v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut. Po upečení nechte tyčinky chvíli vychladnout v formě, pak je vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Pro extra čokoládový zážitek můžete tyčinky poté polévat rozpuštěnou čokoládou a posypat třeba sekanými ořechy nebo kokosem.
Tip: Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat lžičku instantní kávy rozpuštěné ve trošce vody. Toto dodá čokoládovým tyčinkám zajímavý nádech.