Čokoládové trubičky recept


Čokoládové trubičky recept.

Ingredience pro čokoládové trubičky:
máslo 200 g
cukr moučka 80 g
vanilkový cukr 1 balíček
hladká mouka 300 g
kakao 30 g
vejce 1 ks

Recept:
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a poté ho smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladka. Přidáme vejce a opět promícháme. Mouku smícháme s kakaem a postupně ji přisypáváme do máslové směsi. Vypracujeme těsto, které necháme v chladničce odpočinout alespoň hodinu.
Po odpočinutí těsto vyválíme na pomoučené ploše na plát silný asi 2 mm. Krájíme na pruhy široké asi 2 cm. Pruhy opatrně omotáváme kolem kovových nebo dřevěných forem na trubičky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů C asi 8 až 10 minut.
Po upečení necháme trubičky chvíli vychladnout, než je opatrně sundáme z forem.

Tipy pro dokonalé čokoládové trubičky:
Při práci s těstem se snažte, aby bylo co nejméně teplé od rukou, protože máslo v těstě by se mohlo rozpustit a těsto by pak bylo těžko zpracovatelné.
Pokud nemáte formy na trubičky, můžete použít alobal, který tvarujete do požadovaného tvaru.
Trubičky můžete po upečení naplnit šlehačkou, krémem nebo marmeládou.