Čokoládové řezy s rumovou polevou recept


Čokoládové řezy s rumovou polevou recept.

Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 200 g másla
- 100 g hořké čokolády
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli

Pro rumovou polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla
- 3 lžíce rumu

Recept:
1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů C. Máslo s čokoládou si rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechejte chvilku vychladnout.
2. Mezitím si vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem.
3. V jiné misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Suchou směs postupně přidávejte do čokoládové směsi a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Vlijte těsto do formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Nechte úplně vychladnout.
5. Pro polevu rozpusťte čokoládu s máslem a přidejte rum. Rozmíchejte, dokud není poleva hladká.
6. Rozetřete polevu rovnoměrně po vychladlém koláči a nechte ztuhnout.

Tipy:
- Pro lehčí variantu můžete použít polohrubou mouku nebo část mouky nahradit mletými ořechy.
- Čokoládové řezy jsou ještě lepší druhý den, když se chutě pořádně propojí.
- Pokud nemáte rádi rum, můžete ho v polevě nahradit silnou kávou nebo jiným likérem, který se hodí k čokoládě.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo kousky čokolády.