Čokoládové muffiny se šlehačkou recept


Čokoládové muffiny se šlehačkou recept.

Ingredience pro čokoládové muffiny se šlehačkou:

Pro muffiny:
- 200 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 150 g cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- 1/4 lžičky soli
- 100 g čokolády na vaření
- 2 velká vejce
- 240 ml mléka
- 120 ml rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu

Pro šlehačku:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky.
2. V jedné misce smíchejte mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a sůl.
3. V jiné misce rozpusťte čokoládu, až bude hladká, nechte ji chvilku vychladnout. Poté do ní vmíchejte vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt.
4. Směs s čokoládou postupně přilévejte do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Rozdělte těsto do připravených košíčků, naplňte je zhruba do 3/4.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, nebo dokud nebudou muffiny pevné na dotek.
7. Nechte muffiny vychladnout na mřížce.

Pro šlehačku:
1. Smetanu ke šlehání, cukr moučka a vanilkový extrakt dejte do mísy a šlehejte, dokud směs neztuhne a nevytvoří pevné špičky.
2. Na každý vychladlý muffin nanesete vrchol šlehačky.

Tipy:
- Pokud chcete muffiny ještě čokoládovější, můžete do těsta přidat hrst čokoládových kousků.
- Aby byly muffiny vláčné, nedoporučuje se těsto příliš míchat. Stačí, když jsou suché a mokré ingredience spojené.
- Můžete použít i jiné ozdoby, například čokoládové hobliny nebo ovoce, pro zvýšení vizuálního efektu.
- Pokud nemáte vanilkový extrakt, můžete použít vanilkový cukr, ale přidejte ho do suchých ingrediencí.