Čokoládové muffiny s podmáslím recept.
Ingredience pro čokoládové muffiny s podmáslím jsou následující
200 gramů hladké mouky
50 gramů kakaa
150 gramů cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky sody bikarbony
špetka soli
1 vejce
250 ml podmáslí
80 ml rostlinného oleje
100 gramů čokoládových kousků nebo čokolády nakrájené na malé kousky
Recept na přípravu čokoládových muffinů s podmáslím je následující
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vyložte papírovými košíčky.
Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a špetku soli.
V jiné míse smíchejte vejce, podmáslí a rostlinný olej.
Tekuté ingredience pomalu přilévejte do suchých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Dbejte na to, abyste těsto nepřemíchali.
Nakonec vmíchejte čokoládové kousky.
Rozdělte těsto do připravených formiček, každou naplňte zhruba do dvou třetin.
Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud není vrch muffinů pevný a tester vložený do středu muffinu vyjde čistý.
Po upečení nechte muffiny chvíli vychladnout ve formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Tipy pro dokonalé čokoládové muffiny s podmáslím
Pro ještě bohatší čokoládovou chuť přidejte do těsta lžíci instantní kávy.
Použijte kvalitní kakao a čokoládu, to výrazně ovlivní chuť muffinů.
Podmáslí lze nahradit kefírem nebo jogurtem pro podobnou kyselost a vlhkost muffinů.
Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných ořechů pro extra texturu a chuť.
Muffiny jsou nejlepší čerstvé, ale dobře se uchovávají několik dní v uzavřené nádobě nebo můžete i zamrazit na pozdější použití.