Čokoládové muffiny s broskví recept


Čokoládové muffiny s broskví recept.

Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 150 g cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 středně velké broskve, nakrájené na malé kousky
- 100 g nasekané čokolády nebo čokoládových kapek

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na muffiny, kterou vystelte papírovými košíčky.
2. V jedné míse smíchejte hladkou mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva.
3. V jiné míse lehce rozšlehejte vejce, přidejte mléko, rostlinný olej a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
4. Suchou směs postupně vmíchávejte do mokré směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Nakonec opatrně vmíchejte kousky broskve a nasekanou čokoládu nebo čokoládové kapky.
6. Těsto rozdělte do připravených košíčků, každý naplňte zhruba do dvou třetin.
7. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut nebo dokud vrcholky muffinů nebudou pevné na dotek.
8. Po upečení nechte muffiny chvíli vychladnout ve formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Tipy:
- Pro zvýraznění chuti můžete do těsta přidat špetku soli.
- Broskve můžete nahradit jiným ovocem dle sezóny nebo vaší chuti, například malinami nebo černými rybízy.
- Pokud máte rádi bohatší čokoládovou chuť, můžete kakao navýšit na 70 g a případně přidat více čokoládových kapek.
- Pro ještě vláčnější muffiny můžete přidat do těsta 50 ml jogurtu nebo zakysané smetany.
- Ujistěte se, že broskve jsou dobře odkapané, aby nepřidaly do těsta příliš mnoho vlhkosti.