Čokoládové muffiny k nakousnutí recept.
Na čokoládové muffiny budete potřebovat následující ingredience
mouka pšeničná hladká 250 g
cukr krupice 150 g
kakao 50 g
prášek do pečiva 1 balíček
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 250 ml
rostlinný olej 90 ml
čokoládové kousky 100 g
Recept na přípravu čokoládových muffinů je poměrně jednoduchý a výsledek stojí za to! Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia a muffinový plech vyložte papírovými košíčky. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Ve druhé míse důkladně promíchejte vejce, mléko a olej. Tekuté ingredience postupně přilévejte k suchým a míchejte, dokud nebude těsto hladké. Nakonec do těsta vmíchejte čokoládové kousky.
Těsto rozdělte do připravených košíčků, každý by měl být naplněn zhruba do dvou třetin. Pečte 20 až 25 minut, nebo dokud muffiny nejsou pevné na dotek a špejle vložená do středu muffinu vyjde čistá.
Pokud chcete muffiny o trochu zvláštní, přidejte do těsta lžíci instantní kávy pro hlubší chuť čokolády, nebo vrch muffinů před pečením posypte hrubozrnným cukrem, což dodá příjemnou křupavost. Můžete také použít různé typy čokolády; hořká čokoláda dodá muffinům výraznější kakaový nádech, zatímco mléčná čokoláda je zase sladší a jemnější.