Čokoládové hrnečky recept


Čokoládové hrnečky recept.

Čokoládové hrnečky jsou rychlý a jednoduchý dezert, který můžete připravit během několika minut. K jejich přípravě budete potřebovat následující ingredience:

Mléčná čokoláda - 200 gramů
Tmavá čokoláda - 100 gramů
Máslo - 2 lžíce
Vanilkový extrakt - 1/2 lžičky
Směs oříšků a sušeného ovoce - podle chuti
Recept na čokoládové hrnečky:

Začněte tím, že si připravíte malé silikonové formičky na muffiny nebo jiné malé formy, které máte k dispozici. Následně si nasekejte mléčnou a tmavou čokoládu na menší kousky a dejte je do středně velké mísy. Přidejte máslo a vanilkový extrakt. Tuto směs pak buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě zahřívejte, dokud se čokoláda s máslem nerozpustí a nevznikne hladká směs. Během zahřívání směs pravidelně promíchávejte.

Jakmile máte čokoládovou směs připravenou, nalijte ji do připravených formiček, ale ne až po okraj. Nechte asi 1/3 místa na směs oříšků a sušeného ovoce, kterou do čokolády přidáte později. Směs oříšků a sušeného ovoce si připravte tak, že je hrubě nasekáte. Jakmile máte čokoládu v formičkách, posypte povrch směsí oříšků a sušeného ovoce.

Nyní dejte formičky do ledničky nebo mrazáku, aby se čokoláda ztuhla. To obvykle trvá asi 1-2 hodiny v ledničce nebo 30 minut v mrazáku. Jakmile jsou čokoládové hrnečky ztuhlé, vyklopte je z formiček.

Tipy pro dokonalé čokoládové hrnečky:

Pro různorodější chuť můžete do čokoládové směsi přidat i trochu mořské soli nebo chilli.
Pokud chcete, aby byly čokoládové hrnečky více dekorativní, můžete před nalitím čokolády do formiček na dno položit malou lžičku směsi oříšků a sušeného ovoce.
Pro veganskou verzi použijte veganskou čokoládu a rostlinné máslo.
Pamatujte, že kvalita použité čokolády výrazně ovlivňuje chuť hotových čokoládových hrnečků, proto vybírejte čokoládu, která vám chutná.
Čokoládové hrnečky jsou skvělé jako dárek. Můžete je zabalit do celofánu a darovat přátelům nebo rodině.