Čokoládová roláda recept


Čokoládová roláda recept
Ingredience pro čokoládovou roládu zahrnují vejce, cukr, mouku, kakao a špetku soli. Pro náplň je třeba mascarpone, smetana ke šlehání a trochu cukru moučka. Můžete přidat i vanilkový extrakt pro lepší chuť.
Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte prosátou mouku, kakao a špetku soli. Vzniklou hmotu rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 8 minut. Po upečení těsto ihned srolujte spolu s pečicím papírem a nechte vychladnout.
Pro náplň smíchejte mascarpone s cukrem moučka a šlehačkou, kterou jste vyšlehali do tuhého. Rozmačkané těsto opatrně rozbalte, odstraňte pečicí papír a náplň rovnoměrně rozetřete. Roládu zase opatrně srolujte a na několik hodin dejte chladit do lednice.
TIP: Pro ještě lahodnější chuť můžete do náplně přidat trochu rozpuštěné čokolády nebo posypat hotovou roládu strouhanou čokoládou. Ujistěte se, že těsto je opravdu dobře vychlazené před tím, než začnete šířit náplň. Tím předejdete roztržení těsta.