Čokoládová bábovka s vaječným koňakem recept.
- Ingredience
- 250 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 100 ml vaječného koňaku
- 250 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 100 g čokolády na vaření
- špetka soli
- Recept
1. Předehřejte troubu na 180°C. Máslo nechte změknout na pokojové teplotě a poté ho společně s cukrem ušlehejte do pěny.
2. Postupně přidávejte vejce, po každém dobře promíchejte. Poté přilijte vaječný koňak a opět dobře promíchejte.
3. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Tuto směs postupně za stálého míchání přidávejte do těsta.
4. Čokoládu na vaření nasekejte na malé kousky a vmíchejte do těsta.
5. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud není bábovka upečená. Ověřte pomocí špejle – vložte ji do středu bábovky, pokud vyjde čistá, bábovka je hotová.
7. Nechte bábovku několik minut vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
- Tipy
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do těsta přidat lžíci instantní kávy rozpuštěné v malém množství vody.
- Pokud máte rádi vláčnější bábovku, můžete přidat do těsta trochu zakysané smetany.
- Pro dokonalý lesk můžete hotovou a vychladlou bábovku přelít čokoládovou polevou. Stačí rozpustit čokoládu s trochou másla a po vychladnutí rozetřít po celé bábovce.