Čokoládová bábovka recept


Čokoládová bábovka recept.

Ingredience:

200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
4 vejce
200 ml oleje
100 ml vody
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
100 g hořké čokolády
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Recept:

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr krupice, prášek do pečiva a kakao. V jiné míse rozšlehejte vejce s olejem a vodou. Směs s vejci postupně přilévejte do suché směsi, neustále míchejte, aby vám vzniklo hladké těsto bez hrudek. Čokoládu nasekejte na malé kousky a přimíchejte do těsta. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Upečenou bábovku nechte chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy.

Tipy:

Pro ještě čokoládovější chuť můžete do těsta přidat lžíci instantní kávy.
Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů.
Pro kontrolu, zda je bábovka upečená, do ní zapíchněte špejli. Pokud je špejle po vytažení suchá, bábovka je hotová.
Chcete-li bábovku ještě více zvláčnit, můžete po upečení a lehkém vychladnutí pocákávat rumem nebo ovocným sirupem.
Před podáváním můžete bábovku posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou pro atraktivnější vzhled a chuť.