Čočkový salát s kyselou okurkou recept.
Ingredience:
Červená čočka – 1 šálek (předem namočená a uvařená do měkka)
Kyselá okurka – 1 velká (nakrájená na malé kostičky)
Červená cibule – 1 malá (nakrájená nadrobno)
Čerstvý petržel – hrst (nasekaný)
Olivový olej – 2 lžíce
Jablečný ocet – 1 lžíce
Sůl a čerstvě mletý černý pepř – podle chuti
Citronová šťáva – z 1 citronu
Recept:
Uvařenou čočku nechte okapat a vychladnout. V misce smíchejte čočku, kyselou okurku, červenou cibuli a petržel. V malé misce si připravte zálivku smícháním olivového oleje, jablečného octa, soli, pepře a citronové šťávy. Zálivku rovnoměrně rozprostřete po čočkovém salátu a dobře promíchejte. Nechte salát chvilku odstát, aby se chutě spojily.
Tipy:
Salát můžete ozdobit kousky avokáda nebo posypat trochou fety pro další chuťový rozměr. Salát je ideální jako příloha k grilovanému masu nebo jako lehký hlavní chod. Pokud máte rádi pikantnější varianty, přidejte do salátu trochu čerstvého chilli nebo kapku chilli omáčky.