Čočkový "hummus" s dýní recept.
Ingredience pro čočkový hummus s dýní zahrnují vařenou červenou čočku, pečenou dýni, tahini pastu, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, kumin, sůl a pepř. Chcete-li připravit tento recept, nejprve uvařte červenou čočku podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout. Pečenou dýni (můžete použít hokkaido, kterou nemusíte loupat) očistěte od semen, nakrájejte na kousky, pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě na 200 °C asi 25 minut nebo dokud není měkká.
Po upečení dýně a uvaření čočky dejte vše do mixéru. Přidejte dvě lžíce tahini pasty, jeden až dva stroužky česneku, šťávu z jednoho citronu, trochu olivového oleje, půl lžičky kuminu, sůl a pepř podle chuti. Vše rozmixujte do hladkého krému. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo další olivový olej pro dosažení požadované konzistence.
Tipy pro dokonalý čočkový hummus s dýní: Použijte kvalitní tahini pastu pro lepší chuť. Pokud máte rádi pikantnější varianty, přidejte do hummusu trochu chilli nebo papriky. Hummus můžete podávat s čerstvou zeleninou, na pečivu nebo jako dip. Uchovávejte v chladničce v uzavřené nádobě a spotřebujte do několika dnů.