Čočková bábovka recept.
Ingredience:
200 g čočky zelené nebo hnědé, kterou je potřeba dopředu uvařit dle návodu na obalu
200 g másla nebo margarínu
200 g cukru krupice
4 vejce
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
hrst rozinek nebo nasekaných ořechů podle chuti
Recept:
Začneme tím, že si předem uvaříme čočku. Čočku sceďte a nechte ji dobře okapat. V míse utřete máslo s cukrem do pěny. Po jednom přidávejte vejce a stále míchejte. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva, skořicí a zázvorem. Tuto směs postupně za stálého míchání přidáváme do másla s vejci. Nakonec vmíchejte uvařenou čočku a rozinky nebo ořechy. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout a pak ji vyklopte z formy.
Tipy:
- Před přidáním čočky do těsta se ujistěte, že je dobře okapaná, aby těsto nebylo příliš vlhké.
- Rozinky před přidáním do těsta můžete namočit do rumu nebo jiného likéru, to dodá bábovce zajímavější chuť.
- Bábovku můžete po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo polévat čokoládovou polevou.