Cizrnová polévka se žampiony recept


Cizrnová polévka se žampiony recept.

- Ingredience

- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g žampionů
- 400 g konzervované cizrny
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- čerstvá petrželka na ozdobení

- Recept

1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
2. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou.
3. Přidejte nakrájené žampiony a restujte, dokud nezměknou a nevydají šťávu.
4. Opláchněte cizrnu pod tekoucí vodou a přidejte ji do hrnce spolu se zeleninovým vývarem.
5. Přidejte mletý kmín, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném ohni přibližně 20 minut.
6. Polovinu polévky odložte stranou a rozmixujte ji ponorným mixérem do hladka. Poté ji vraťte zpět do hrnce a dobře promíchejte.
7. Polévku podávejte teplou, ozdobte nasekanou petrželkou.

- Tipy

- Polévku můžete dochutit citronovou šťávou pro jemnou kyselost.
- Pro bohatší texturu můžete do polévky přidat trochu smetany nebo kokosového mléka.
- Pokud máte rádi pálivější, přidejte do polévky trochu červené papriky nebo chilli.
- Tato polévka je skvělá i jako základ pro další zeleninové přísady, takže se nebojte experimentovat s dalšími druhy zeleniny, které máte rádi.