Cizrna na rajčatech recept


Cizrna na rajčatech recept.

- Cizrna na rajčatech

-# Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400g cizrny (může být z konzervy, důkladně propláchnutá)
- 400g konzervovaných rajčat v kusech nebo pasírovaných rajčat
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky papriky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu
- Podávat s rýží nebo chlebem

-# Recept:
1. Na středně silném ohni zahřejte olivový olej v hluboké pánvi nebo hrnci. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne a nezačne se zlatě hnědit, zhruba 5 minut.
2. Přidejte nasekaný česnek a restujte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
3. Přisypte mletý koriandr, kmín a papriku. Restujte koření s cibulí a česnekem asi 1 minutu, stále míchejte.
4. Přidejte cizrnu a konzervovaná rajčata včetně šťávy. Dobře promíchejte, abyste zajistili, že jsou všechny ingredience pokryty kořením.
5. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a černý pepř. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezačne být hustší.
6. Po dokončení vaření můžete jídlo ozdobit čerstvou petrželí nebo koriandrem. Podávejte teplé s rýží nebo chlebem podle vašeho výběru.

-# Tipy:
- Pro ještě bohatší chutě můžete do receptu přidat trochu chilli vloček nebo čerstvého chilli při přidání česneku.
- Pokud máte rádi více omáčky, můžete přidat trochu zeleninového vývaru nebo vody během vaření.
- Tento recept je velmi univerzální, takže můžete experimentovat s přidáním dalších zelenin, jako jsou papriky nebo špenát, pro další nutriční hodnotu a barvu.
- Pokud hledáte něco výživnějšího, podávejte s celozrnnou rýží nebo chlebem pro dodatečná vláknina.