Citronový krém s tvarohem recept


Citronový krém s tvarohem recept.

**Ingredience:**

- 200 g tvarohu (jemný)
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 1 citron (šťáva a kůra)
- 1 vanilkový cukr
- 2 listy želatiny (nebo odpovídající množství želatinového prášku)

**Recept:**

1. Nejprve si připravte želatinu podle návodu na obalu. Pokud používáte listy, namočte je do studené vody na 5-10 minut, než je zcela rozpustíte v malém množství horké vody.

2. Tvaroh důkladně promíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu. Vše důkladně promíchejte.

3. Smetanu vyšlehejte do tuhých špiček. Poté ji opatrně vmíchejte do tvarohové směsi.

4. Rozpuštěnou želatinu nechte mírně vychladnout a poté ji pomalu za stálého míchání přilévejte do tvarohové směsi.

5. Hotový krém nalijte do sklenic nebo misky a nechte v lednici minimálně 4 hodiny tuhnout, ideálně přes noc.

**Tipy:**

- Pro intenzivnější citronovou chuť můžete přidat více citronové kůry nebo šťávy, ale dávejte pozor, aby směs nebyla příliš kyselá.
- Pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více moučkového cukru. Chuť vždy otestujte před přidáním želatiny.
- Pro ozdobu můžete použít čerstvé ovoce, mandle, pistácie nebo čokoládové hoblinky.
- Pokud hledáte veganskou variantu, želatinu můžete nahradit agar-agar podle návodu na obalu a tvaroh s smetanou veganskými alternativami.