Citronový krém s tvarohem recept.
**Ingredience:**
- 200 g tvarohu (jemný)
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 1 citron (šťáva a kůra)
- 1 vanilkový cukr
- 2 listy želatiny (nebo odpovídající množství želatinového prášku)
**Recept:**
1. Nejprve si připravte želatinu podle návodu na obalu. Pokud používáte listy, namočte je do studené vody na 5-10 minut, než je zcela rozpustíte v malém množství horké vody.
2. Tvaroh důkladně promíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu. Vše důkladně promíchejte.
3. Smetanu vyšlehejte do tuhých špiček. Poté ji opatrně vmíchejte do tvarohové směsi.
4. Rozpuštěnou želatinu nechte mírně vychladnout a poté ji pomalu za stálého míchání přilévejte do tvarohové směsi.
5. Hotový krém nalijte do sklenic nebo misky a nechte v lednici minimálně 4 hodiny tuhnout, ideálně přes noc.
**Tipy:**
- Pro intenzivnější citronovou chuť můžete přidat více citronové kůry nebo šťávy, ale dávejte pozor, aby směs nebyla příliš kyselá.
- Pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více moučkového cukru. Chuť vždy otestujte před přidáním želatiny.
- Pro ozdobu můžete použít čerstvé ovoce, mandle, pistácie nebo čokoládové hoblinky.
- Pokud hledáte veganskou variantu, želatinu můžete nahradit agar-agar podle návodu na obalu a tvaroh s smetanou veganskými alternativami.