Citronový chlebíček s medem recept


Citronový chlebíček s medem recept.

Ingredience:

- 2 šálky mouky
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- 1/4 lžičky soli
- 2 velké vejce
- 1 šálek cukru
- 1 šálek řeckého jogurtu
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- Šťáva z 1 velkého citronu
- Kůra z 1 citronu
- 1/3 šálku medu

Pro polevu:

- 1 šálek moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vymažte a lehce pomoučněte formu na biskupský chlebíček.
2. V míse smíchejte mouku, sodu bikarbonu a sůl.
3. V jiné míse dobře promíchejte vejce a cukr, dokud směs nezbělá. Přidejte řecký jogurt, olej, citronovou šťávu, citronovou kůru a med. Dobře promíchejte.
4. Suché ingredience postupně přidávejte do mokrých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto přelijte do připravené formy a pečte asi 50 minut, nebo dokud do těsta zapíchnutá špejle nevyjde čistá.
6. Nechte chlebíček vychladnout ve formě na 10 minut, poté ho vyklopte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Pro polevu:

1. Smíchejte moučkový cukr a citronovou šťávu, dokud nebude hladká.
2. Polevu rozetřete na vychladlý chlebíček.

Tipy:

- Pro intenzivnější citronovou chuť můžete do těsta přidat více citronové kůry.
- Pokud chcete, aby byl chlebíček vlhčí, můžete do něj po upečení a ještě v horkém stavu vpíchnout špejlí několik děr a polévat ho extra citronovou šťávou smíchanou s trochou medu.
- Skladujte v chladničce zabalený ve fólii nebo pečicím papíru, aby si udržel svou vlhkost a čerstvost.