Citronovo-borůvková bábovka recept.
Na přípravu citronovo-borůvkové bábovky potřebujete následující ingredience
200 g másla
200 g cukru krupice
250 g hladké mouky
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
4 velká vejce
šťáva a kůra z 1 velkého citronu
150 g čerstvých borůvek
špetka soli
Postup přípravy
Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku dobře vymažte máslem a vysypte moukou.
V míse smíchejte změklé máslo s cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a důkladně je zašlehejte do směsi.
Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Promíchejte.
V jiné míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Suchou směs postupně zašlehejte do tekuté směsi.
Nakonec opatrně vmíchejte borůvky, aby se nerozmačkaly.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud není bábovka propečená (ověřte špejlí).
Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy
Pokud používáte mražené borůvky, nechte je před přidáním do těsta rozmrazit a důkladně je osušte, aby bábovka nebyla příliš vlhká.
Pro intenzivnější citronovou chuť můžete do těsta přidat více citronové kůry.
Bábovku můžete po vychladnutí pocukrovat moučkovým cukrem nebo polit glazurou z citronové šťávy a moučkového cukru.