Citronové těstoviny recept


Citronové těstoviny recept
Ingredience pro citronové těstoviny zahrnují těstoviny podle vaší volby, obvykle se používají spaghetti nebo linguine, čerstvý citron, smetana na vaření, parmazán, česnek, olivový olej, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Někteří lidé přidávají také čerstvé bylinky jako je petržel nebo bazalka pro zvýraznění chuti.

Recept na citronové těstoviny začíná tím, že si připravíte těstoviny podle návodu na balení. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nasekaný česnek. Nechte chvíli osmahnout, ale dejte pozor, aby se česnek nepřipálil. Poté přilijte smetanu a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a vmíchejte nastrouhanou kůru z citronu a šťávu z něj. Osolte a opepřete. Vařte, dokud směs lehce nezhoustne. Poté vmíchejte nastrouhaný parmazán a pokud máte, přidejte nasekané bylinky. Hotové těstoviny sceďte, ale trochu vody z vaření si nechte. Těstoviny přidejte do pánve se smetanovou citronovou omáčkou a promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.

Tipy pro dokonalé citronové těstoviny zahrnují použití čerstvého citronu pro maximální chuť. Množství citronové šťávy a kůry lze upravit podle osobní chuti. Parmazán je lepší strouhat na jemno, aby se lépe rozmíchal v omáčce a nepřebil jemnou citronovou chuť. Těstoviny by měly být ‚al dente‘, tedy s trochou kousavosti, což je typické pro italskou kuchyni. Nakonec, nezapomeňte si při servírování nechat trochu parmazánu na posypání a možná přidat čerstvě mletý pepř pro extra šmrnc.