Citronová roláda s tvarohovým krémem recept


Citronová roláda s tvarohovým krémem recept
Ingredience pro citronovou roládu s tvarohovým krémem:

Pro těsto:
- 4 vejce
- 120 g cukru krystal
- 120 g polohrubé mouky
- šťáva a kůra z 1 citronu
- špetka soli

Pro tvarohový krém:
- 250 g tvarohu v alobalu
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- šťáva a kůra z 1 citronu

Recept na citronovou roládu s tvarohovým krémem:

Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Postupně přidávejte cukr a dále šlehejte, dokud směs není pevná a lesklá. Pak opatrně vmíchejte žloutky. Přidejte citronovou šťávu a kůru. Nakonec jemně vmíchejte mouku, aby se těsto nesrazilo. Rozetřete těsto na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 8-10 minut, dokud není zlatožluté.

Zatímco se těsto peče, připravte krém. Tvaroh promíchejte s měkkým máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou a kůrou. Vyšlehejte do hladkého krému.

Po upečení nechte těsto chvíli vychladnout, poté ho opatrně sundejte z pečícího papíru a ihned zrolujte do utěrky, aby získalo tvar. Nechte takto vychladnout. Po vychladnutí těsto rozbalte, potřete tvarohovým krémem a znovu zrolujte.

Tipy:
- Při míchání mouky s citronovou šťávou a kůrou použijte síto nebo šlehač, aby se předešlo tvorbě hrudek.
- Roládu můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čerstvým ovocem pro lepší vzhled a chuť.
- Pokud máte rádi intenzivnější citronovou chuť, můžete do krému přidat více citronové šťávy nebo kůry, ale pozor na to, aby krém nebyl příliš řídký.

Tato roláda je skvělá na oslavy nebo jako elegantní dezert po hlavním jídle. Užijte si přípravu i pochutnání!