Citronová buchta recept.
Ingredience na citronovou buchtu zahrnují mouku, cukr, vejce, mléko, máslo nebo margarín, citron, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli.
Recept začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, postupně přidávejte vejce a dobře míchejte. Přidejte nastrouhanou kůru z jednoho citronu a šťávu. V jiné misce smíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte do hladka. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte asi 30 minut nebo dokud není buchta zlatavá a testovací špejle nevyjde čistá.
Několik tipů pro dokonalou citronovou buchtu: Použijte čerstvý citron pro nejlepší chuť, buchtu můžete po upečení potřít citronovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem. Pro extra citronový nádech můžete do těsta přidat i trochu citronového aroma nebo citronové esence. A nezapomeňte, že každá trouba peče trochu jinak, takže sledujte pečení, aby nebyla buchta příliš suchá nebo naopak nedopečená.