Citronová bábovka z pomazánkového másla recept.
Recept na citronovou bábovku z pomazánkového másla je jednoduchý a výsledkem je vláčná a aromatická pochoutka, která osvěží každé odpoledne u čaje nebo kávy.
Ingredience:
- 250 g pomazánkového másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- šťáva a kůra z 1 velkého citronu
- 100 ml mléka
Postup:
1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte formu na bábovku.
2. V míse důkladně smíchejte pomazánkové máslo a cukr do hladka.
3. Postupně přidávejte vejce, po každém dobře promíchejte.
4. Přidejte kůru a šťávu z citronu a znovu důkladně promíchejte.
5. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji za stálého míchání přidávejte do těsta společně s mlékem, aby vzniklo hladké těsto.
6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 60 minut. Kontrolujte špejlí, zda je bábovka upečená.
7. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro intenzivnější citronovou chuť můžete do těsta přidat více citronové kůry nebo použít citronový extrakt.
- Pokud máte rádi sladší dezerty, můžete připravit jednoduchou citronovou polevu z moučkového cukru a citronové šťávy a bábovku jí přelít.
- Bábovka z pomazánkového másla je vláčná, ale pro ještě vláčnější texturu můžete do těsta přidat lžíci jogurtu nebo zakysané smetany.
- Aby se bábovka nepřipálila, sledujte ji během pečení a pokud začne rychle hnědnout, přikryjte ji alobalem.
Užijte si tuto lahodnou citronovou bábovku, která je skvělým doplňkem k odpolednímu čaji nebo jako sladká tečka po nedělním obědě.