Citronová bábovka s tvarohem recept.
Ingredience pro citronovou bábovku s tvarohem:
- 200 g měkkého tvarohu
- 250 g mouky
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- kůra a šťáva z 1 velkého citronu
- 1 balíček prášku do pečiva
- špetka soli
Recept:
1. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem a šlehejte, dokud směs nezesvětlá a nezpění. Postupně přidávejte olej a tvaroh a promíchejte do hladka.
2. Přidejte citronovou kůru a šťávu. Důkladně promíchejte.
3. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Postupně přidávejte do tekuté směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Připravte si formu na bábovku, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
5. Těsto nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Bábovku ověřte špejlí, pokud vyjde suchá, je hotová.
6. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro intenzivnější citronovou chuť můžete do těsta přidat lžíci citronového extraktu.
- Bábovku můžete po upečení polévat citronovou polevou. K její přípravě smíchejte šťávu z 1 citronu s dostatečným množstvím moučkového cukru, aby vznikla hustá, ale tekutá poleva.
- Chcete-li bábovku udělat ještě vláčnější, přidejte do těsta 50 ml mléka.
- Pro krásný vzhled a příjemnou chuť můžete na vrch bábovky před podáváním nasypte trochu moučkového cukru nebo ji ozdobte tenkými plátky citronu.