Ciabatta zapečená s pestem recept


Ciabatta zapečená s pestem recept.

Ingredience:

- Ciabatta
- Zelené nebo červené pesto
- Mozzarella
- Čerstvá bazalka (volitelně)
- Cherry rajčata
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Ciabatta rozkrojte na poloviny a každou polovinu potřete pestem podle vaší chuti. Můžete použít zelené nebo červené pesto. Rozetřete pesto rovnoměrně po celém povrchu chleba.

2. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny a mozzarellu na plátky. Rozložte plátky mozzarelly rovnoměrně na pestem potřené ciabatty. Na mozzarellu poté rozložte cherry rajčata. Můžete přidat i trochu čerstvé bazalky pro zvýraznění chuti.

3. Ochutnejte sůlí a pepřem podle chuti. Nakonec pokapejte olivovým olejem.

4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 10-15 minut, než se sýr roztaví a chleba krásně zezlátne.

5. Před podáváním můžete ciabattu ozdobit listy čerstvé bazalky pro krásný vizuální efekt a ještě intenzivnější chuť.

Tipy:

- Pro ještě intenzivnější chuť můžete přidat na ciabattu před pečením i tenké plátky sušené šunky nebo salámu.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte na ciabatty pár kapek pikantního olivového oleje nebo pár plátků čerstvého chilli.
- Tento recept je velmi flexibilní, možnosti jsou nekonečné. Experimentujte s různými druhy pest, sýrů a dalších přísad, abyste našli kombinaci, která vám nejvíce vyhovuje.
- Pro co nejlepší výsledek používejte kvalitní olivový olej a čerstvé suroviny.