Chuťovky s jemnou pomazánkou recept.
Chuťovky s jemnou pomazánkou jsou vynikající volbou pro příjemné posezení s přáteli či rodinou. Připravte si je snadno a rychle podle následujícího receptu.
Ingredience:
- 200 g měkkého kozího sýra
- 100 ml smetany na šlehání
- 2 stroužky česneku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky dle výběru (například pažitka, bazalka nebo petržel)
- Kvalitní olivový olej
- Bageta nebo toastový chléb
- Různé druhy zeleniny pro ozdobu a doplnění (ředkvičky, okurky, cherry rajčata)
Recept:
1. V míse důkladně smíchejte měkký kozí sýr se smetanou na šlehání, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci.
2. Přidejte prolisované stroužky česneku a důkladně zamíchejte.
3. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
4. Nakonec vmíchejte jemně nasekané čerstvé bylinky.
5. Pomazánku přeneste do servírovací mísy a pokapejte olivovým olejem.
6. Bagetu nebo toastový chléb nakrájejte na menší kousky a lehce opečte na grilu nebo v toasteru.
7. Zeleninu umyjte, nakrájejte na malé kousky nebo plátky a připravte pro servírování.
Tipy:
- Pomazánku můžete ozvláštnit přidáním sušených rajčat, oliv nebo ořechů pro zajímavější strukturu a chuť.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, přidejte do pomazánky trochu chilli papričky nebo kapku ostré omáčky.
- Pro veganskou verzi použijte veganský sýr a rostlinnou smetanu.
- Chuťovky podávejte na velkém talíři nebo dřevěném prkénku, kde pomazánku doplníte opečeným chlebem a čerstvou zeleninou pro lepší prezentaci a chuťový zážitek.
Chuťovky s jemnou pomazánkou jsou ideální pro jakoukoliv příležitost. Díky jednoduché přípravě a možnosti variace podle vlastních preferencí si je zamiluje každý.