Chřestový koláč s hráškem recept


Chřestový koláč s hráškem je ideální jarní pokrm, který můžete podávat jako hlavní chod nebo jako lahodný předkrm. Zde je podrobný recept, jak tento koláč připravit.
Ingredience:

250 g listového těsta
200 g zeleného chřestu
150 g hrášku (mraženého nebo čerstvého)
100 g kozího sýra
2 vejce
100 ml smetany na vaření
1 malá cibule
2 stroužky česneku
Sůl a černý pepř podle chuti
Olivový olej

Postup:

Nejdříve si připravte formu na koláč, ideálně o průměru 25 cm. Listové těsto rozválejte a vložte do formy tak, aby pokrývalo dno i stěny. Těsto propíchejte vidličkou a dejte předpéct do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na 10 minut.
Mezitím na panvici na troše olivového oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte očištěný a nakrájený chřest a hrášek. Restujte několik minut, dokud zelenina nezměkne, ale stále si zachová svou křupavost.
Ve velké misce smíchejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Přidejte restovanou zeleninu a dobře promíchejte.
Směs nalijte na předpečené těsto a posypte rozdrobeným kozím sýrem.
Pečte v troubě při 180 stupňů Celsia asi 30 minut, nebo dokud náplň neztuhne a povrch koláče nezíská zlatavou barvu.

Tipy:

Chřest před restováním důkladně omyjte a odstraňte dřevnaté konečky.
Koláč můžete podávat teplý nebo vlažný. Skvěle chutná s čerstvým salátem.
Pro zvýraznění chuti můžete přidat několik lístků čerstvé bazalky nebo petrželky.

Tento chřestový koláč s hráškem je opravdu lahodný a jistě potěší každého milovníka zeleniny.