Chřest se sýrem na grilu recept


Chřest se sýrem na grilu recept.

Chřest se sýrem na grilu je jednoduchý a lahodný recept, který lze snadno připravit během grilovací sezóny. Tato kombinace chřestu a sýra přináší bohaté chutě, které jsou ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Ingredience:
- Chřest
- Sýr podle výběru (například feta, parmazán nebo kozí sýr)
- Olivační olej
- Česnek
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Citronová šťáva

Recept:
1. Nejprve připravte chřest tak, že odstraníte dřevnaté konce. To uděláte tak, že chřest chytnete za oba konce a zlomíte ho tam, kde se přirozeně láme.
2. Chřest vložíte do mísy a pokapejte ho olivačním olejem. Přidejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte, aby byly stonky rovnoměrně obalené.
3. Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu. Chřest rovnoměrně rozložte na gril a grilujte zhruba 2 až 4 minuty z každé strany, dokud nezačne měknout a nezíská zlatavé grill marks.
4. Mezitím si připravte sýr. Pokud používáte feta nebo kozí sýr, můžete ho jen rozdrobit. Pokud používáte tvrdší sýr jako parmazán, nastrouhejte ho.
5. Jakmile je chřest grilován, přendejte ho na talíř a ihned ho posypte připraveným sýrem. Sýr by měl začít tát od tepla chřestu.
6. Chřest pokapejte citronovou šťávou a případně ještě trochu osolte a opepřete podle chuti.

Tipy:
- Pro extra chuť můžete k chřestu přidat také několik lístků čerstvé bazalky nebo jiných bylinek.
- Chřest můžete před grilováním marinovat v směsi olivačního oleje, citronové šťávy, soli a pepře po dobu alespoň 20 minut, aby získal více chutí.
- Pokud máte rádi křupavější texturu, stačí chřest grilovat kratší dobu, jemnější a měkčí texturu dosáhnete prodloužením grilovací doby.