Chocolate chip Cheesecake recept.
Čokoládový Cheesecake s kousky čokolády
Ingredience:
- 150 g mletých sušenek
- 75 g másla
- 500 g krémového sýra (např. Philadelphia)
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády s kousky čokolády nebo čokoládových chipsů
- špetka soli
Recept:
1. Dno formy na pečení vyložte pečicím papírem. Rozdrtěte sušenky na jemno a smíchejte je se rozpuštěným máslem. Směs nalijte do formy a utlačte na dno, abyste vytvořili základnu pro cheesecake. Dejte do lednice ztuhnout.
2. V míse smíchejte krémový sýr s cukrem a vanilkovým cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce, smetanu a špetku soli. Nechte směs dobře promíchat.
3. Rozlomte čokoládu na menší kousky nebo použijte čokoládové chipsy. Kousky čokolády vmíchejte do krémové směsi.
4. Přípravenou směs nalijte na ztuhlou sušenkovou základnu.
5. Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia a cheesecake pečte zhruba 60 minut. Cheesecake je hotový, když je střed ještě trochu vláčný.
6. Nechte cheesecake úplně vychladnout v troubě s lehce otevřenými dveřmi, aby nedošlo k praskání povrchu.
7. Před podáváním nechte cheesecake několik hodin, nejlépe přes noc, v lednici, aby se chutě dobře spojily a dezert ztuhl.
Tipy:
- Pro extra čokoládový zážitek můžete do směsi přidat lžíci kakaa.
- Pokud máte rádi ovocné varianty, můžete na hotový cheesecake přidat čerstvé ovoce nebo ovocný topping.
- Pro křupavější základ lze přidat do sušenkové směsi trochu nasekaných ořechů.
- Cheesecake chutná nejlépe, když je dobře vychlazený, proto nevynechejte chlazení v lednici před podáváním.