Chlebové čtverečky recept


Chlebové čtverečky recept.

Ingredience:
- 1 velký den starý chléb (nejlépe bageta nebo ciabatta)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného česneku

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Chléb nakrájejte na čtverečky o velikosti přibližně 2 cm.
3. V míse smíchejte olivový olej, sůl, pepř, oregano a česnek.
4. Přidejte nakrájený chléb do mísy a promíchejte, aby se čtverečky rovnoměrně obalily směsí.
5. Rozložte chlebové čtverečky na pečicí papír pokrytý plech v jedné vrstvě.
6. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut nebo dokud nejsou chlebové čtverečky zlatavé a křupavé. Poločas pečení je dobré čtverečky jednou promíchat, aby se rovnoměrně zapekly.
7. Po upečení nechte chlebové čtverečky vychladnout na plechu.

Tipy:
- Pro extra chuť můžete do směsi oleje přidat i další bylinky dle vlastního výběru, například tymián nebo rozmarýn.
- Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte do směsi trochu chilli vloček.
- Chlebové čtverečky jsou skvělé jako snack k večernímu filmu, ale také jako krutony do polévek nebo salátů.
- Uložené v uzavřené nádobě vydrží chlebové čtverečky křupavé několik dní.