Chlebová pizza se špenátem recept.
Ingredience pro chlebovou pizzu se špenátem:
Starší chléb (nejlépe bageta nebo ciabatta)
Olivový olej
Česnek
Mozzarella nebo jiný sýr podle vaší chuti
Čerstvý špenát
Rajčata
Sůl a pepř
Sušené italské bylinky (bazalka, oregano)
Recept na přípravu chlebové pizzy se špenátem:
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Chléb nakrájejte na plátky tlusté asi 1 cm. Pokud používáte bagetu, rozkrojte ji podélně a pak na menší kousky.
Chlebové plátky potřete olivovým olejem a poklaďte na plech vyložený pečicím papírem.
Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo vymačkejte a rovnoměrně rozetřete na chlebové plátky.
Na chléb nasypte nastrouhaný sýr. Mozzarellu můžete roztrhat na menší kousky pro lepší rovnoměrnost.
Na sýr rozložte umyté a osušené listy špenátu. Můžete je trochu natrhat, pokud jsou příliš velké.
Rajčata nakrájejte na plátky a poklaďte je na špenát.
Ochutíte solí, pepřem a sušenými bylinkami.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 10-15 minut nebo dokud chléb nezezlátne a sýr se neroztopí.
Tipy pro dokonalou chlebovou pizzu se špenátem:
Použijte kvalitní olivový olej pro lepší chuť.
Sýr mozzarella můžete kombinovat s parmazánem pro intenzivnější chuť.
Můžete přidat i další ingredience jako jsou olivy, ančovičky nebo salám, pokud máte rádi.
Nebojte se experimentovat s různými druhy chleba, každý může pizzu ovlivnit jinak.
Přejeme dobrou chuť!