Chlebíček anýzový recept
Ingredience pro anýzový chlebíček jsou následující: mouka, cukr, vejce, mléko, máslo, anýzové semínko a kypřící prášek.
Recept na přípravu anýzového chlebíčku:
V míse smíchejte 250 gramů mouky s 100 gramy cukru a jedním balíčkem kypřícího prášku.
Přidejte dvě vejce a 100 mililitrů mléka. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Rozehřejte 100 gramů másla a přidejte do směsi společně s dvěma lžičkami anýzových semínek.
Vypracujte hladké těsto.
Těsto vložte do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius asi 45 minut, než chlebíček zezlátne a tester vložený do středu vyjde čistý.
Tipy pro dokonalý anýzový chlebíček:
Pro intenzivnější anýzovou chuť můžete použít místo mléka anýzový likér.
Chlebíček můžete po upečení pocukrovat nebo potřít máslem a posypat skořicovým cukrem.
Chlebíček je vhodné nechat odležet alespoň jeden den, aby se chutě plně rozvinuly.