Chléb pro domácí pekárnu recept


Chléb pro domácí pekárnu recept.

Ingredience:
250 ml vody
1 lžička soli
1 lžíce cukru
2 lžíce oleje
500 g hladké mouky
1 balíček sušeného droždí

Recept:
Začneme tím, že si připravíme domácí pekárnu. Do pekárny nalijeme vodu, přidáme sůl, cukr a olej. Poté přisypeme mouku tak, aby zakryla všechny tekuté ingredience. Nakonec na vrch mouky rozsypeme sušené droždí. Pečící program nastavíme na základní nebo normální pečení a zapneme pekárnu.

Tipy:
- Pro výraznější chuť můžete použít místo vody mléko nebo do těsta přidat lžíci medu místo cukru.
- Pokud máte rádi semínka, můžete do těsta přidat například slunečnicová nebo dýňová semínka.
- Pro křupavější kůrku můžete těsto před konečným pečením potřít vodou nebo vejcem.
- Chléb nechte vychladnout na mřížce, aby se na dně nevytvořila kondenzace a kůrka zůstala křupavá.