Chinese Noodles recept.
Ingredience:
- Čerstvé čínské nudle (přibližně 400g)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 velká mrkev, nastrouhaná nebo nakrájená na tenké proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 150g zelených fazolek, nakrájených na malé kousky
- 3 jarní cibulky, nakrájené na tenké proužky
- 100g hlávkového zelí, nakrájeného na tenké proužky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oyster omáčky (ústřicové omáčky)
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce rostlinného oleje pro smažení
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Recept:
1. V velkém hrnci přiveďte k varu vodu a vařte nudle podle pokynů na obalu. Uvařené nudle sceďte a opláchněte studenou vodou. Odklopte stranou.
2. V woku nebo velké pánvi na středně vysokém ohni zahřejte rostlinný olej. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi 30 sekund, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte mrkev, papriku, fazolky a smažte asi 2 minuty. Poté přidejte hlávkové zelí a jarní cibulku, smažte další 2 minuty.
4. Přidejte uvařené nudle do woku a dobře promíchejte se zeleninou. Zalijte sójovou omáčkou, oyster omáčkou a sezamovým olejem. Dobře promíchejte a nechte na ohni, dokud nejsou nudle horké a všechny ingredience dobře promíchané.
5. Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Podávejte horké.
Tipy:
- Pokud máte rádi pikantní jídlo, přidejte do receptu čerstvou chilli papričku nebo trochu chilli omáčky.
- Pro další bílkoviny můžete přidat kousky vařeného kuřecího masa, krevety nebo tofu.
- Experimentujte s různými druhy zeleniny dle vaší chuti nebo toho, co máte zrovna k dispozici.
- Nezapomeňte, že klíčem k úspěchu je rychlé smažení na vysokém ohni, aby zelenina zůstala křupavá.