Chilli con Carne recept.
Chilli con Carne je tradiční jídlo mexické kuchyně, které si získalo popularitu po celém světě. Základem jsou mleté maso, fazole a chilli. Existuje mnoho variant, jak chilli con carne připravit, ale zde je jeden základní recept.
Ingredience
Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat mleté hovězí maso, cibuli, česnek, rajčata ve vlastní šťávě, červené fazole, jalapeňos nebo jiné chilli, sladkou papriku, mletou chilli papriku, kmín, sůl, pepř a olej
Recept
Začněte tím, že na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte protlačený česnek a po chvíli i mleté maso. Maso restujte, dokud není plně uvařené a začíná se rozpadat. Poté přidejte sladkou papriku, mletou chilli papriku a kmín, dobře promíchejte. Přidejte rajčata ve vlastní šťávě a pokud je potřeba, trochu vody nebo vývaru, aby bylo chilli dobře podlitá. Nechte vařit na mírném ohni. Po 10 minutách přidejte opláchnuté fazole a pokračujte ve vaření dalších 15 až 20 minut, dokud není chilli husté a fazole jsou měkké. Dochutíte solí, pepřem a chilli podle chuti.
Tipy
Chilli con Carne je ideální k přípravě většího množství, protože druhý den chutná ještě lépe. Můžete ho podávat s rýží, chlebem, tortilla chips nebo nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou. Pro vegetariánskou verzi můžete použít místo masa například texturovaný sójový protein.