Chili con carne recept


Chili con carne recept.

Chili con carne je tradiční jídlo populární především v jižních státech USA a Mexiku. Je to vydatný pokrm, který se skládá hlavně z mletého masa, fazolí a chilli. Zde je jeden z mnoha způsobů, jak připravit chili con carne.

Ingredience:
Mleté hovězí maso, cibule, česnek, rajčata, červené fazole, zelené papriky, chilli prášek, mletý koriandr, mletý římský kmín, sůl, pepř, voda a olej.

Recept:
Nejprve si připravte velký hrnec a na troše oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Když cibule zezlátne, přidejte mleté hovězí maso a restujte, dokud není maso zcela propečené. Během restování maso důkladně rozmíchejte, aby se rovnoměrně opečené. Následně přisypete chilli prášek, koriandr a kmín. Ingredience důkladně promíchejte a restujte krátce, aby se uvolnily aroma z koření.

Poté přidejte nakrájená rajčata, nakrájenou zelenou papriku a zalijte trochou vody. Nechte vše vařit na mírném ohni. Po deseti minutách přidejte předem uvařené a sceděné červené fazole. Chili con carne dále vařte na mírném ohni, dokud nejsou všechny ingredience měkké a pokrm se dostatečně propojí. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Tipy:
Chili con carne je výborné, když se udělá den předem, protože chutě se během stání lépe propojí.
Můžete přidat také trochu tmavé čokolády nebo kávy, aby jste dosáhli hlubší a bohatší chuti.
Podávat můžete s rýží, chlebem nebo tortilla chipsy a jako doplněk se hodí zakysaná smetana nebo nastrouhaný sýr.