Cheesecake čokoládový recept


Cheesecake čokoládový recept.

Ingredience:

Na korpus budeš potřebovat 200 g sušenek, nejlépe digestiv typu, 100 g másla. Pro čokoládovou vrstvu budou potřeba 600 g krémového sýra (typu Philadelphia), 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku), 150 g cukru, 4 velká vejce, 200 g kvalitní hořké čokolády a 1 lžička vanilkového extraktu.

Recept:

1. Začni předehřátím trouby na 160 stupňů C. Máslu odstraň obal a nech ho lehce rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na mírném ohni.
2. Sušenky rozdrť na jemno, můžeš použít kuchyňský robot nebo je vložit do sáčku a válečkem je rozdrtit. Smíchej je s rozpuštěným máslem. Směs pevně utlač do dno formy na dort, ideálně odnímatelné, a dej ji péct na 10 minut.
3. Mezitím si připrav čokoládovou vrstvu. Na mírném ohni nebo ve vodní lázni rozpusť čokoládu a nech ji chvíli vychladnout. V míse vyšlehej krémový sýr s cukrem do hladka. Postupně přidávej vejce, jedno po druhém, a nakonec smetanu, rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Vše dobře promíchej.
4. Tuto směs nalij na předpečený korpus a peč v předehřáté troubě zhruba 45-55 minut, nebo dokud náplň není pevná, ale střed ještě lehce "vlnitý" při pohybu formou.
5. Cheesecake nech vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho ulož na několik hodin, nejlépe přes noc, do lednice.
6. Před podáváním můžeš cheesecake ozdobit čerstvým ovocem, šlehačkou nebo další rozpuštěnou čokoládou pro ještě intenzivnější chuť.

Tipy:

- Pro ještě čokoládovější zážitek použij místo sušenek čokoládové sušenky nebo přidej do korpusu 2 lžíce kakaového prášku.
- Pokud máš rád/a výraznější čokoládovou chuť, můžeš použít čokoládu s vyšším obsahem kakaa.
- Aby se cheesecake při pečení nerozpraskal, můžeš do trouby postavit misku s vodou, což udrží vlhké prostředí a pomůže k rovnoměrnému pečení.
- Při krájení cheesecake použij nož namočený v horké vodě, díky čemuž bude řez hladký a čistý.